Организацията на Договора за колективна сигурност  изпраща в Армения мисия,

...
Организацията на Договора за колективна сигурност  изпраща в Армения мисия,
Коментари Харесай

Армения – Азербайджан: Международна мисия ще оценява ситуацията на границата

Организацията на Договора за групова сигурност  изпраща в Армения задача, водена от генералния секретар Станислав Засем, за оценка на обстановката на армено-азербайджанската граница. 

Тя  ще изготви обстоен доклад за обстановката в района и ще изготви оферти за деескалация на напрежението до държавните глави на идната сесия на Съвета за групова сигурност, която ще се организира в Ереван през есента.

Беше контрактувано също по този начин да се сътвори работна група за наблюдаване на обстановката на армено-азербайджанската граница, която да се състои от чиновници на секретариата и военнослужещи от Съвместния щаб.

На изключителното съвещание на Съвета за групова сигурност  руският президент Владимир Путин съобщи, че ще бъдат подхванати спомагателни стъпки за понижаване на напрежението по армено-азербайджанската граница.

Те обявиха, че по време на сесията е бил извършен изчерпателен и прям продан на отзиви.

Във вторник вечерта обстановката на арменско-азербайджанската граница отново се изостри. Армения съобщи, че Азербайджан е показал експанзия, а Баку на собствен ред дефинира събитията като провокация от страна на Ереван. Според министър-председателя на Армения Никол Пашинян вследствие на нощните боеве са починали 49 арменски военнослужещи, а Азербайджан оповестява за 50 убити азербайджански военнослужещи.

Русия, Съединените щати и Франция приканиха за въздържаност след най-смъртоносните боеве след шестседмичната война за Нагорни Карабах през 2020 г.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР